فعالیت ۸۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی استان مرکزی

r_abbasi9 1396/08/10
فعالیت ۸۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی در استان مرکزی

فعالیت ۸۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی استان مرکزی

فعالیت ۸۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی در استان مرکزی

فعالیت ۸۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز فرش‌بافی استان مرکزی

خانه فرش دستباف ایران : مراسم آغاز به‌کار گروه فرش دانشگاه اراک با حضور جمعی از فعالان، تجار، اساتید به‌نام و دانشگاهیان در سالن اجتماعات دانشکده فنی مهندسی دانشگاه اراک برگزار شد.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این مراسم با تبریک ایجاد گروه فرش دانشگاه اراک اظهار داشت: هنر اصیل فرش بافی استان مرکزی زاده ی هویت، اقالیم مختلف و ذوق هنرمندان استان است که این خود میراثی فاخر از خلاقیت پیش رونده و تربیت شده این مردان و زنان هنرمند است.

محسن کریمی افزود: تاریخ اراک با فرش عجین شده است. هنر فرش بافی در بازار اراک تماما جریان داشته به طوری که 45 قشر مختلف از جامعه شهری درگیر آن بوده‌اند.

وی تصریح کرد: نقشه‌کشی، تولید رنگ، رنگرزی و بافندگی تا پرداخت و قالیشویی و رفوگری همه و همه در بازار تاریخی اراک وجود داشته پس فرش اراک از بافت تاریخی شهر جدا نشدنی است.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اضافه کرد: با توجه به اهتمام بسیار نیک مسئولان دانشگاه در ایجاد گروه فرش دانشگاه اراک و با توجه به لزوم احیا فرش استان در بازار تاریخی اراک امیدواریم با کمک این عزیزان، اداره فرش سازمان صنعت و معدن استان و مرکز ملی فرش ایران، اداره کل میراث فرهنگی استان هم بتواند در ثبت اصالت فرهنگی فرش جای جای استان اقدام کند.

کریمی خاطرنشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان آمادگی خود را در حوزه پژوهش و تحقیق و اعلام می‌کند و از همین لحظه کتابخانه اداره کل به روی محققین، اساتید و دانشجویان رشته فرش دانشگاه اراک باز است و همکاران میراث فرهنگی و معاونت صنایع دستی استان برای مشاوره آمادگی کامل دارند.

حمایت دولت از فعالیت فعالان حوزه فرش‌بافی

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این مراسم با تشریح وضعیت صادرات فرش در سال‌های گذشته و اکنون به رتبه هشتم استان در تجارت و فن آوری کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از ایجاد مرکز ملی فرش ایران و تشکیل اداره فرش در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، این اداره در صدد حمایت‌های مالی و معنوی از صنعت‌گران فرش استان است.

اصغری عنوان کرد: 80 کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز در استان در حال فعالیت در رشته فرش بافی هستند که هر کدام 10 الی 15 بافنده را ایجاد شغل کرده و اولویت ارائه بسته‌های حمایتی و تسهیلان با این بافندگان خواهد بود.

توسعه فرش‌بافی منطبق با فرهنگ مناطق مختلف کشور باشد

یکی از برجسته‌ترین محققان حوزه فرش نیز با تشریح شرایط بحرانی صنعتی شدن هنر فرش و الزام بومی‌سازی این هنر در رشته‌های دانشگاهی اظهار داشت: هر ساله در ایران قالی بافی رو به رونق است اما این هدف اصلی این رشته دانشگاهی نیست بلکه باید این رشته بسته با اقلیم‌ها بومی شود.

ژوله افزود: در اراک و اطراف آن چندین سنت بافندگی فرش وجود داشته که یک به یک رو به فراموشی هستند و سنت‌ها در حال نابودی است و این عدم خروجی دانشگاه را نشان می‌دهد و دانشگاه موظف است از این پس سنت را احیا کند.

وی ادامه داد: عمل نکردن به این امر توسط نظام آموزشی هنر کشور همواره زیان رسان بوده و دانشگاه اراک توان بر هم زدن این رویه را دارد.از این رو با شناخت استعدادهای شاخص ورودی هر ترم و سرمایه‌گذاری روی آنها می‌توانیم شاهد یک رنسانس شکل گرفته از دانشگاه اراک در فرش ایران باشیم

فرهنگ اصیل از اراک رخت بر بسته است

یکی از اساتید دانشگاه اراک نیز در این مراسم در خصوص دلایل ایجاد این رشته در اراک اظهار داشت: با صنعتی شدن بیش از پیش شهرستان اراک و پذیرش مهاجران بیشتر، فرهنگ اصیل از این شهر رخت بر بسته و راه احیا این فرهنگ تنها ایجاد رشته‌های هنر و ساختن زیر ساخت‌های حفظ فرهنگ کهن است.

شاحسینی افزود: این دلیل بزرگ در کنار پویایی و استعدادهای بی‌بدیل شهر اراک لزوم توجه ویژه به این رشته را گوش‌زد کرده و این اتفاق شروعی برای ایجاد رشته‌های گروه هنر و ایجاد زیرساحت احیا فرهنگی است.

برند فرش ایرانی توانایی رقابت با برندهای پر صادرات جهان را دارد

بنیان‌گذار موزه فرش اراک و یکی از تجار با سابقه این عرصه در این مراسم اظهار داشت: در هر کشوری یک صنعت و یا یک برند تولیدی بار ارز آوری و صادرات آن کشور را به‌دوش می‌کشد.

ابراهیم حسینجانی بیان کرد: در کشور ایران برند فرش ایرانی توانایی رقابت با برندهای پر صادرات جهان مثل بنز آلمان و غیره را داراس اما به شرط کار علمی مستمر و توانمندسازی کارگاه‌ها و این مهم با تدریس علمی این هنر در دانشگاه اراک تحقق می‌یابد.

 

منبع : خبرگزاری تسنیم

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.